De Muzikanten

Toine Toine Toine

"Antonio"

Toine Cools - guitar & vocals

Toine begon reeds in 1961 met een bescheiden groepje "The Boedha's". Hij toerde in 1965 een jaar lang door Duitsland voor de "Wellfare" met een militair orkest. Na 1966 speelde hij achtereenvolgens in "The Dreamstart", "Mike Wiles and the shunts" en "Marc Dex and the Ruby's". Na enkele jaren van rust begon hij terug te spelen in het trio "Flaning K" (met een van de eerste Belgische Boogie-Woogie pianisten) en "The question". Na weer een stille periode sloeg de muziekmicrobe weer toe en sloot hij zich aan bij "The Lazy Jazzmen" of de huidige LJM Band !

Loes Loes Loes

"Slide Loes"

Loes Minnebo - trombone

Loes is professionele tromboniste. Ze studeerde aan het conservatorium in Rotterdam.

Armano Armano Armano

"Armano"

Armand Van Robbroeck - drums & vocals

Armand is een zeer ervaren drummer met specialisatie in de Big Band- en dixielandstijl. Hij neemt ook een deel van de vocals voor zijn rekening. Op 10 jarige leeftijd startte hij met slagwerk bij Louis Cauberghs, studeerde verder en behaalde zijn regeringsmedaille. Hij was lange tijd actief in het Balroom orkest van Eddy Wood. Gebeten door de swingmuziek vervoegde hij de Antwerpse Metropool Big Band en The North Side Big Band. Hiermee begeleide hij verschillend artiesten zoals Sofie, Sonja Pelgrims, Roel Van Der Stukken, Pieter Embrechts en vele anderen.In 1991 richtte Armand zijn eerste dixieland band op. De OlíMen Streeband werd in 2005 omgedoopt tot Armanis Walking Jazz Band.

Koen Koen Koen

"Blowin' Koen"

Koen Minnaert - trompet & bugel

Koen is professioneel trompetist en studeerde af aan het conservatorium te Tilburg. Hij nam les bij o.a. Nico Schepers, Ruud Breuls en Jan Oosthof. Hij volgde workshops bij David Liebman, Wynton Marsalis en Bert Joris. Koen doceert trompet Pop&Jazz aan de Academies te Genk en Maasmechelen. Als "all-round" trompettist werkt Koen regelmatig met diverse orkesten: salsabands, funkgroepen, dansproducties, een drum'n base gezelschap en pop- en covergroepen. Hij begeleide reeds artiesten als Chantal Willie, Toots Thielemans, Sonja Pelgrims, Johan Verminnen, Gunther Neefs,... . Momenteel verrijkt Koen de LJM Band niet alleen met zijn trompet en bugel maar ook als arrangeur.

Luk Luk Luk

"Slabbin Luke"

Luk Verlackt - bas

Luk Verlackt is een muzikale zwerver. Hij begon bij de LJM-band als trombonist, schakelde na vijf jaar over op piano, en is de laatste jaren bassist bij de band. Daarnaast zingt hij evenwel ook renaissance-en barokmuziek. Hij volgde cursussen in de Jazzstudio en hij heeft een diploma leraar muzikale opvoeding.

Kris Kris Kris

"Fastfinger Kris"

Kris Quistwater - piano

Op 8 jarige leeftijd neemt Kris privaat lessen klassieke piano. Later (op 14-jarige leeftijd) neemt hij de trompet ter harte. Op dit instrument ontwikkelt Kris een opvallende improvisatie stijl in de New Orleans-dixieland muziek. Hij is trompetist in de "The Red Light Old Time Jazzband". Na enkele jaren keert hij terug naar zijn oude liefde...de piano. Vandaag is hij de pianist van de LJM band.

Ronny Ronny Ronny

"Reedy Ron"

Ronny Voets - sax/klarinet

Als tiener studeerde Ronny klassieke klarinet. Naar het voorbeeld van van zijn vader legt hij zich op latere leeftijd ook toe op alto en tenor saxofoon. Op 22-jarige leeftijd zet hij zijn eerste stappen in de dixieland als lid van de Border City jazzband. In 1991 ontstaat uit de Border City Jazzband "The LJM Band". Naast dixieland houdt Ronny ook van Big Band. Reeds meer dan 15 jaar is hij vast lid van de The Northside Bigband. In de LJM band is hij naast muzikant ook arrangeur.

Webmaster Ronny Voets(c)2013 LJM Music